Facebook oldalunk
Hírlevél
Termék részletek


Almapektin 1kg (almakivonat)

Raktárkészlet: NINCS
Almapektin 1kg (almakivonat)
17 500 Ft
Nincs raktáron
Az almapektin tulajdonképpen az alma rosttartalma. (100g almapektin kb 70db alma kivonatának felel meg)
Vízzel keverve gélesítő hatása van. Mivel étkezési rost, az almapektin jó hatással van az emésztésre.
Főként lekvárok, dzsemek készítésére használható.

A gyümölcsök pektintartalma részben azok érettségétől függ. Éretlen állapotban protopektineket tartalmaznak, melyek pektinekké alakulnak a gyümölcsök érése során. Vízbe téve kolloid oldatot képez, hűtve pedig gélesedik. Ha a gyümölcs túlérett, a pektin pektinsavvá alakul, mely már nem alkalmas lekvár készítésére. Ha pont érett a gyümölcs, és a savassága, valamint pektintartalma is megfelelő, a gyümölcs megfelelő mennyiségű cukorral összefőzve lekvár készítésére használható.
Az élelmiszeriparban gélesítő anyagként alkalmazzák a pektint, főleg lekvárok és dzsemek készítéséhez. A gyógyszeriparban ugyancsak használják.

Adagolás: 1-2% (gyümölcsre számítva)
Hőkezelést igényel (hozzáadás után forralni kell)

Érdekességek:
- Az almák pektintartalma a legnagyobb a gyümölcsök között
- Mivel az almapektin vízoldékony rost, hatékonyan csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Épp ezért aki zsíros ételeket fogyaszt, jól teszi, ha almalevet iszik hozzá.
- Kutatások szerint az almapektin a bélrák kockázatát is csökkenti. Oldékony és nem oldékony rostjaival hatékonyan tisztítja ki a beleket, így segítve elő a bélflóra egyensúlyának fennmaradását. Az almapektin növeli a savasságot a vastagbélben, és kedvező hatással lehet azokra, akiknek fekélyük vagy vastagbélgyulladásuk van.
- A vérnyomás szabályozására is alkalmas.
- Egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkenti. A rostban szegény étrend ugyanis elősegíti a cukorbetegség kialakulását. Más kutatások szerint az almapektin tartós fogyasztása hosszú távon lecsökkentheti az egyén inzulinszükségleteit.
- Egy Tsukuba-is agrár kutatóintézet szerint napi egy alma megelőzheti az allergiát is. A Nemzeti Agrártudományi Kutatóintézet égisze alatt végeztek egy kutatást is, 14 férfi és nő bevonásával. Napi 8,4 gramm finomított almapektint fogyasztottak, ami hat almának megfelelő mennyiség. A tesztalanyok hisztaminszintje a 14-ből 11 esetben lecsökkent, csupán három hét után. Ötük hisztaminszintje a felére csökkent. Amikor abbahagyták a pektin szedését, a hisztaminszint visszatért az eredeti értékre.

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

 • Nettó tömeg
  1 kg
  ean
  221900000009
  Raktárkészlet
  NINCS
  Bruttó tömeg
  1 kg/db
Webáruház készítés